Update: 'City heeft beet: 65 miljoen en vijfjarig contract voor Franse verdediger'

Update: 'City heeft beet: 65 miljoen en vijfjarig contract voor Franse verdediger'

24-01-2018 08:31
39

Pep Guardiola wil deze maand graag een centrale verdediger aan de selectie van Manchester City toevoegen. De kans is groot dat de koploper van de Premier League in de komende dagen een bod uitbrengt op Aymeric Laporte. 

Dat meldt Cadena SER. Laporte (23) is sinds 2012 één van de uitblinkers bij het Baskische Athletic Bilbao. In de afgelopen jaren werd de verdediger gelinkt aan diverse topclubs uit Spanje, Italië en Engeland. 

Goed nieuws voor City: in het contract van Laporte staat een vastgelegde afkoopsom. Voor 65 miljoen euro kan hij worden ingelijfd. The Citizens overwegen nu om dat bedrag te betalen voor de stopper, die vorig jaar debuteerde in de selectie van Frankrijk.

City werd maandenlang gelinkt aan Virgil van Dijk. Eind december verkaste de Oranje-international echter naar Liverpool. Guardiola wil graag een extra verdediger, omdat captain Vincent Kompany opnieuw blessureproblemen heeft en Eliaquim Mangala niet voldoet. Ook Jonny Evans (West Bromwich Albion) zou in beeld zijn. 

Update 24/1, 08.31 uur: Manchester City heeft Aymeric Laporte al bijna binnen. De club van manager Pep Guardiola is bereid om te voldoen aan de transferclausule van 65 miljoen euro. Dat melden diverse media in Spanje en Engeland, waaronder Marca. Laporte is er zelf ook zo goed als uit met City. De Franse verdediger kan een vijfjarig contract tekenen.