PSG zet aankoop van 45 miljoen euro bij grofvuil: 'Hij moet vertrekken'

PSG zet aankoop van 45 miljoen euro bij grofvuil: 'Hij moet vertrekken'

23-01-2018 17:48
8

Lucas Moura moet vertrekken bij Paris Saint-Germain. Unai Emery, trainer van de koploper van Frankrijk, heeft dat dinsdagmiddag gezegd. De beschikbaarheid van Moura is goed nieuws voor Tottenham Hotspur en Arsenal. 

Beide topclubs uit de Premier League hebben namelijk belangstelling voor de Braziliaanse vleugelaanvaller, weten Engelse media. "Ik heb Lucas verteld dat hij niet langer de kans krijgt om voor PSG te spelen", zei Emery tijdens een persconferentie. "Hij zal een andere club moet vinden."

In 2013 betaalde PSG zo'n 45 miljoen euro voor de inmiddels 25-jarige Moura. Vorig seizoen was de aanvaller in 52 officiële duels nog goed voor 18 treffers. Deze jaargang doet Emery amper een beroep op hem. Moura stond niet één keer in de basis in de Ligue 1. 

Zowel Spurs als Arsenal is op zoek naar aanvallende versterking. The Gunners zagen Alexis Sánchez deze week naar Manchester United vertrekken. Tottenham zoekt een speler die de concurrentie kan aangaan met onder meer Heung-min Son. Of PSG wil meewerken aan een verhuur van Moura, is onbekend.