Ajax, Feyenoord en PSV ontbreken: United de rijkste, Real en Barça volgen

Ajax, Feyenoord en PSV ontbreken: United de rijkste, Real en Barça volgen

23-01-2018 18:23
51

Manchester United is voor het tweede jaar op rij de rijkste voetbalclub ter wereld. In het seizoen 2016/'17 bedroeg de omzet van The Red Devils 676,3 miljoen euro.

Dat blijkt uit onderzoek van Deloitte, dat dinsdag de jaarlijkse 'Money League' publiceerde. Op die lijst is de omzet van United gedaald met dertien miljoen euro. Daardoor komt Real Madrid wel dichterbij. De Champions League-winnaar zag zijn omzet met ruim vijftig miljoen euro toenemen en staat met 674,6 miljoen op de tweede plaats.

FC Barcelona zakt van plek twee naar drie, ondanks een omzetstijging van 28 miljoen. Bayern München, Manchester City, Arsenal, Paris Saint-Germain, Chelsea, Liverpool en Juventus completeren de top tien. Opvallend genoeg staan er liefst tien Premier League-clubs bij de top twintig. Tottenham Hotspur (elfde), Leicester City (veertiende), West Ham United (zeventiende), Southampton (achttiende) en Everton (twintigste) behoren eveneens tot de rijkste clubs.

Voor Nederlandse clubs is geen plek in de top dertig van de Money League. Ajax draaide afgelopen seizoen de hoogste omzet in de Eredivisie met 118,2 miljoen. PSV (86 miljoen euro) en Feyenoord (68,7 miljoen euro) volgen op gepaste afstand.