Feyenoord wil nachtmerrie voorkomen: 'Een hartstikke grote club'

Feyenoord wil nachtmerrie voorkomen: 'Een hartstikke grote club'

23-01-2018 20:30
41

Nu Feyenoord definitief afgehaakt lijkt voor de landstitel, richt de club vol het vizier op de beker. Sven van Beek is echter niet van plan om de competitie op het tweede plan te zetten.

Het zou voor Feyenoord een nachtmerrie zijn als de club verder afglijdt op de ranglijst, aan het einde van het seizoen de play-offs voor Europees voetbal in moet en uitgeschakeld wordt in de beker. "We moeten het van wedstrijd tot wedstrijd bekeken en willen zo hoog mogelijk eindigen in de competitie", zegt Van Beek tegen RTV Rijnmond. "Dat is een verplichting. Feyenoord is een hartstikke grote club die bij de topdrie moet horen. De beker is de snelste weg naar Europa."

Wedden

Meer odds

Feyenoord kan sinds deze week beschikken over Robin van Persie, die na een afwezigheid van veertien jaar terugkeert in Rotterdam-Zuid. "Hij heeft een grote indruk gemaakt", zegt Van Beek. "Het is een grootheid die veel meegemaakt heeft en ons heel goed kan helpen. Hij brengt veel ervaring met zich mee en heeft in alle grote competities gespeeld. Ik denk dat dat voor ons heel fijn is. Of we zo'n speler misten? Dat weet ik niet, maar het is mooi dat hij teruggekeerd is. Hij is een toegevoegde waarde."