PSV-talent op eigen verzoek niet mee op trainingskamp: 'Dat is het hoogste podium'

PSV-talent op eigen verzoek niet mee op trainingskamp: 'Dat is het hoogste podium'

23-01-2018 21:19
21

Vrijwel iedereen binnen PSV is tevreden over de ontwikkeling van Albert Gudmundsson. Het IJslandse talent verrast hoofd jeugdopleidingen Pascal Jansen niet, omdat die weet wat hij in zijn mars heeft.

"Albert heeft het goed gedaan bij de IJslandse bond en is niet meegeweest op trainingskamp", zegt Jansen tegen PSV TV. "Hij trekt de lijn van voor de winterstop prima door. Mij persoonlijk verrast het niet. Ik heb een aantal jaren goed met hem samen kunnen werken (Jansen is trainer geweest van Jong PSV, red.). Hij is zeer talentvol en ik denk dat hij zijn waarde nog veel meer gaat bewijzen voor PSV."

Gudmundsson moest de keuze maken tussen een trip naar Amerika met PSV of met de IJslandse bond op pad. "Nicolai Laursen is meegeweest met de Deense ploeg. Die coaches kiezen ervoor om wat trips te organiseren waarin spelers mogelijk kans maken op een selectie. Albert heeft het goed gedaan en heeft ook nog drie keer gescoord in een oefenwedstrijd."

Jansen zegt dat spelers vrij zijn om te beslissen wat ze willen. "Zoiets gaat in overleg met Cocu. Dit zijn jongens die mogelijk kans maken op een definitieve plaats in de selectie van het eerste van hun land met het oog op het WK. Phillip zei ook dat dat het hoogste podium is. Dat is het mooiste moment voor een speler. Als je daar voor een plek kunt strijden, moet je dat zeker doen."