'Topspeler' bij Feyenoord: 'Je ziet het meteen aan alles, dwingt veel respect af'

'Topspeler' bij Feyenoord: 'Je ziet het meteen aan alles, dwingt veel respect af'

23-01-2018 22:31
10

Sofyan Amrabat zegt dat Robin van Persie zich niet als een wereldster gedraagt, maar heel down to earth is. De 34-jarige Feyenoord-spits dwingt veel respect af bij de spelers.

"Wereldster? Eigenlijk niet, ik vind het een heel normale jongen", zegt Amrabat tegen de NOS. "Heel relaxed. Ik denk dat dat alleen maar positief is. Wat ik van hem kan leren? Heel veel. Hoe hij loopt, de bal aanneemt, hoe hij in momenten handelt. Dat soort dingen."

Amrabat kijkt tegen Van Persie op, maar de spits is niet de voetbalheld van de middenvelder. "Dat niet, maar je weet dat het een heel goede speler is. Wat hij allemaal heeft laten zien in Engeland, Turkije en in Oranje, maakt duidelijk dat hij een heel grote voetballer is. Posters van hem op m'n voetbalkamer? Dat niet, maar dat had ik van niemand."

Van Persie liet zich direct gelden op zijn eerste training als Feyenoorder. "Je ziet het meteen aan alles. Aan zijn balbehandeling, aannames, basistechniek. Je ziet dat het een topspeler is. Hij deed gewoon zijn ding. Ik denk niet dat hij zo'n type is dat op de voorgrond wil treden. Hij dwingt natuurlijk wel veel respect af."