City schakelt stuntploeg uit en plaatst zich voor finale League Cup

23-01-2018 22:46
11

Manchester City heeft zich geplaatst voor de finale van de League Cup. Twee weken geleden won de Premier League-koploper thuis met 2-1 en in de uitwedstrijd stond er na 90 minuten een 2-3 eindstand op het scorebord.

Bristol, dat in de vorige ronde Manchester United uit wist te schakelen, wist de schade op bezoek bij City te beperken, waardoor de nummer vijf van het Championship thuis mocht hopen op een stunt. Die hoop kreeg in de 43e minuut echter een flinke deuk. Defensief geklungel van Bristol in het eigen strafschopgebied werd hard afgestraft door Leroy Sané. Na rust maakte Sergio Aguëro er na een goed uitgevoerde counter 0-2 van.

Bristol legde zich echter niet neer bij uitschakeling. 25 minuten voor tijd maakte Leroy Pack de aansluitingstreffer namens Bristol, waardoor de Championship-club stiekem weer mocht hopen. In de absolute slotfase maakte Aden Flint er zelfs 2-2 van, waardoor een stunt ineens weer realistisch was. Kevin de Bruyne maakte kort daarna echter aan alle hoop een einde met de allesbeslissende 2-3.

City plaatst zich voor de finale op Wembley, die op 25 februari wordt gespeeld. De tegenstander wordt woensdagavond bekend, als Arsenal en Chelsea het tegen elkaar opnemen. De eerste ontmoeting eindigde in een 2-2 gelijkspel.