'Ajax is heel goed voor mij, daarom ben ik kritisch en zal ik niet zomaar weggaan'

'Ajax is heel goed voor mij, daarom ben ik kritisch en zal ik niet zomaar weggaan'

24-01-2018 07:53
19

Ajax-doelman André Onana mag de Amsterdammers, ondanks sluimerende buitenlandse interesse, niet verlaten van de clubleiding, maar heeft daar geen moeite mee. De Kameroener ziet vooralsnog geen reden om de deur van de Johan Cruijff Arena achter zich dicht te trekken, vertelt hij aan Voetbal International.

Onana maakte in de winter van 2015 een weloverwogen keuze om de jeugdopleiding van FC Barcelona te verruilen voor die van Ajax. "Bij Ajax zag ik veel meer perspectief en we hadden kort daarvoor in de Youth League op De Toekomst gespeeld. Die omstandigheden trokken me wel en de club had een goede naam." Inmiddels heeft hij zich opgewerkt tot eerste keeper. "Ik koester vooral wat ik hier heb. Ajax is heel goed voor mij, ik ben de mensen bij Ajax dankbaar en heb nog geen moment spijt gehad van mijn overstap naar Amsterdam. Daarom ben ik ook heel kritisch. Ik zal Ajax niet zomaar verlaten."

De 21-jarige keeper kan bij Ajax bovendien samen blijven werken met Edwin van der Sar. "Als kind was ik fan van de Premier League, Van der Sar was een grootheid in het doel. Zijn rust en manier van keepen spraken me altijd aan. Voor mij is het een eer met hem over het vak te praten en dan probeer ik heel goed te luisteren", vertelt Onana over de algemeen directeur van Ajax. "We hebben het vaak over details. Zoals de focus in een wedstrijd. (...) Dat geeft me dat veel voldoening. Ik merk dat het helpt en dat het me beter maakt."

Lees ook: Overmars werkt niet mee aan Ajax-vertrek: "Vind nu maar eens een vervanger"