Heerenveen krijgt advies om te breken met Streppel: 'Soms ook ondermaats'

Heerenveen krijgt advies om te breken met Streppel: 'Soms ook ondermaats'

24-01-2018 08:44
18

Het contract van sc Heerenveen-trainer Jurgen Streppel loopt aan het einde van het seizoen af en het is nog onduidelijk of beide partijen met elkaar door willen. Gerald Sibon denkt dat het lastig wordt voor de Friezen om te verlengen met de oefenmeester.

"Het is vorig seizoen onder Streppel heel goed begonnen met het soort voetbal dat bij Heerenveen past", zegt de oud-spits van de Friezen tegen Voetbal International. "Aanvallend en aantrekkelijk, gekoppeld aan goede resultaten. Daarna is door allerlei oorzaken de klad erin gekomen, maar heeft hij wel met play-offs aan het einde van het seizoen gewoon de doelstelling behaald."

Wedden

Meer odds

"Vervolgens zijn er ook nog jonge spelers doorverkocht, zoals Joost van Aken, Jeremiah St. Juste en Sam Larsson", vervolgt Sibon. "Dat is belangrijk en hoort ook bij de club Heerenveen. Dit seizoen is het weer wisselvallig, soms ook ondermaats, maar is het genoeg reden een trainer weg te sturen?"

"Het is een lastige kwestie, maar als je puur naar het resultaat kijkt dat de club dit seizoen behaalt, dan wordt het naar mijn mening een lastig verhaal om zijn contract te verlengen", besluit Sibon. Heerenveen staat momenteel op de negende plaats in de Eredivisie.