Derde trainersvertrek in Eredivisie: Willem II moet op zoek naar nieuwe coach

Derde trainersvertrek in Eredivisie: Willem II moet op zoek naar nieuwe coach

24-01-2018 13:32
38

Erwin van de Looi vertrekt na dit seizoen bij Willem II. De coach heeft besloten zijn aflopende contract niet te verlengen. Van de Looi is na Ernest Faber (FC Groningen) woensdag de tweede coach die besluit na dit seizoen te vertrekken bij zijn club.

"We hadden afgesproken onze samenwerking in maart te evalueren", zegt technisch manager Joris Mathijsen op de website van Willem II. "Erwin heeft ons echter vorige week laten weten zijn contract niet te verlengen. Wij hadden dit niet verwacht, maar respecteren zijn keuze en hebben nu ruim de tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe hoofdtrainer."

Van de Looi wilde Willem II op tijd duidelijkheid verschaffen. "Persoonlijke beslissingen zoals deze, neem ik ook vaak op gevoel. Nadat ik mijn besluit over mijn toekomst had genomen, heb ik de club hiervan op de hoogte gesteld. Dit geeft duidelijkheid voor iedereen", zegt Van de Looi. "Hier liggen in zowel de beker als de competitie nog grote uitdagingen voor ons waarop ik mij samen met de staf en spelers volledig wil richten." De coach, die sinds de zomer van 2016 in Tilburg werkt, gaat op zoek naar een nieuw avontuur. Naast Faber en Van de Looi vertrekt ook Henk Fraser (Vitesse) komende zomer bij zijn club.