VVV-huurling verkast per direct: Nóg meer speelminuten vergaren

VVV-huurling verkast per direct: "Nóg meer speelminuten vergaren"

24-01-2018 16:25
6

VVV-Venlo neemt per direct afscheid van Kelechi Nwakali. Afgelopen zomer werd de Nigeriaanse middenvelder gehuurd van Arsenal. De Premier League-grootmacht stalt Nwakali (19) de komende maanden bij MVV. 

Afgelopen jaargang kwam Nwakali ook al uit voor de Jupiler League-formatie uit Maastricht. Nu is hij dus terug. "Vorig seizoen hebben we al kunnen zien dat Kelechi een multifunctionele aanvallende middenvelder is, die een neusje heeft voor de eindpass. Hij rendeert in een aanvallende en dominante spelwijze, zoals MVV deze wil hanteren", zegt trainer Ron Elsen op de website van MVV.

"Hij kan op 10 uit de voeten, maar zeker ook als hangende vleugelaanvaller. Bij VVV Venlo heeft hij ook al op Eredivisie-niveau laten zien dat hij van waarde kan zijn voor het team waarin hij acteert. Bij MVV Maastricht kan hij echter nóg meer speelminuten vergaren. We weten wat we van hem kunnen en mogen verwachten. Dat heeft absoluut meegewogen in ons besluit hem terug te halen naar Maastricht."

Bij VVV kwam Nwakali, die in Londen vastligt tot medio 2021, tot drie basisplaatsen en zes invalbeurten. De jeugdinternational scoorde één keer.