Talentenstroom bij Feyenoord: vijf spelers die eraan zitten te komen in Rotterdam

Talentenstroom bij Feyenoord: vijf spelers die eraan zitten te komen in Rotterdam

24-01-2018 16:35
44

Met Dylan Vente en Tyrell Malacia als waarschijnlijke basisspelers bij Feyenoord in het uitduel met FC Utrecht beginnen de Rotterdamse talenten hun plek af te dwingen in het eerste elftal. Welke jonge spelers zitten er nog meer aan te komen bij Feyenoord? VoetbalPrimeur zet er vijf op een rij.

Wouter Burger (16 jaar)
De middenvelder mocht zich tijdens het trainingskamp in Spanje al laten zien bij het eerste elftal en maakt een goede indruk bij Feyenoord Onder 19. Burger (foto, red.) heeft zijn eerste contract (tot medio 2020) al op zak, heeft in de Youth League ervaring opgedaan tegen Napoli, Shakhtar Donetsk en Manchester City en is international van Oranje Onder 19. Een karaktervoetballer op het middenveld die zich ook technisch laat zien, zoals met deze dubbele 'panna'.



Cheick Touré (16 jaar)
Touré liet zich aan het begin van het seizoen al even zien met een basisplaats in de voorbereiding en zijn debuut tegen Willem II (5-0) in de Eredivisie. In augustus en september zat Touré nog eens drie keer op de bank zonder speelminuten te krijgen. Pas zestien jaar, pijlsnijl met veel beweeglijkheid en verrassing in zijn actie: Touré, die ook in de Youth League regelmatig in actie kwam, wordt een publiekslieveling als hij constantheid in zijn prestaties kan leggen.



Lutsharel Geertruida (17 jaar)
De verdediger annex middenvelder mocht in de bekerwedstrijd tegen Swift al dertien minuten ruiken aan het hoogste niveau en wacht nog op zijn Eredivisie-debuut, al zat hij wel vier keer in de selectie voor een competitiewedstrijd. Ook Geertruida is een van de meest opvallende talenten tijdens de Youth League dit seizoen, met een goal in de 4-3 overwinning op Napoli. Met een overschot aan centrale verdedigers zal speeltijd dit seizoen lastig worden voor Geertruida, maar in de voorbereiding kan hij zich bewijzen voor een vaste plek in de selectie.



Orkun Kökcü (17 jaar)
Net als Burger en Geertruida mocht ook Kökcü zich aansluiten bij de Feyenoord-selectie voor het trainingskamp in Marbella. Kökcü speelde net als de andere talenten een grote rol in het knappe overwinteren van Onder 19 in de UEFA Youth League. De aanvallende middenvelder, die een verleden heeft bij FC Groningen, heeft al een contract tot medio 2020 op zak, en heeft een broer (Ozancan) die ook in de jeugdopleiding van Feyenoord speelde. Hij werd in verband gebracht met een transfer naar Tottenham Hotspur en Everton maar speelt nu voor Bursaspor en is verhuurd aan RKC Waalwijk.



Achraf El Bouchataoui (18 jaar)
Uitblinker bij Feyenoord Onder 19, Oranje Onder 17 en dicht tegen het eerste elftal aan. El Bouchataoui zou ook meereizen met Feyenoord naar het trainingskamp, maar moest afhaken vanwege een blessure. Zijn talent is echter onmiskenbaar: steevast behoort de middenvelder tot de beste mannen in de grote wedstrijden van zijn teams.