Update: Gedwongen afscheid voor Beugelsdijk: Zoals jullie van mij gewend zijn

Update: Gedwongen afscheid voor Beugelsdijk: "Zoals jullie van mij gewend zijn"

25-01-2018 22:45
22

Tom Beugelsdijk moet uit de politiek stappen. De lijstduwer van de Haagse politieke partij Groep De Mos mag zich niet politiek inzetten van de FIFA.

Volgens de ethische code van de wereldvoetbalbond moeten voetballers te allen tijde politiek neutraal blijven. Bovendien zit ADO Den Haag niet op een dubbelfunctie van de verdediger te wachten. "In deze fase van de competitie heeft Tom alle aandacht nodig voor het voetballen en heeft daarom besloten af te zien van zijn lijstduwersschap", geeft algemeen directeur Mattijs Manders aan op Omroep West.

In De Telegraaf licht Manders de situatie verder toe. "Hij doet dit natuurlijk vanuit al zijn positivisme en enthousiasme. Maar ik heb hem verteld dat hij, wanneer hij 10.000 voorkeursstemmen haalt, moet vergaderen over fietsenrekken in Scheveningen of het kappen van bomen. Hij is al geschrokken van wat er nu aan extra werk op hem afkomt en heeft er geen tijd voor. Hij beseft dat jij je als voetballer moet bezighouden met voetballen, dat wil hij ook, en je niet met politiek moet bemoeien. Door standpunten of keuzes van de partij, stoot je misschien ook bepaalde groepen mensen tegen het hoofd", aldus Manders.

Woedende partij
Groep De Mos is woedend over het feit dat Beugelsdijk zich heeft terug moeten trekken. "Dat een corrupt boevennest als de FIFA klaarblijkelijk haar neus ophaalt voor de Nederlandse Grondwet, waarin staat dat iedere Nederlander bij verkiezingen het recht heeft om te kiezen én om verkozen te worden, is natuurlijk te bizar voor woorden", stelt fractievoorzitter Richard de Mos in het Algemeen Dagblad.

"FIFA moet eerst maar eens haar eigen integriteit op orde hebben." De partij zet bovendien twijfels bij de etische code vanwege een plek van Vitesse-speler Frank van der Struijk op een politieke kandidatenlijst in het verleden.

Update 22.45 uur: Beugelsdijk heeft op de website van Groep De Mos gereageerd op zijn vertrek. Hij vindt het afscheid 'jammer'. "Ik draag Groep de Mos een warm hart toe. Het is een échte Haagse partij, die opkomt voor de inwoners van onze mooie stad. Zoals jullie van mij gewend zijn, blijf ik mij volledig richten op het voetbal en ADO. Uiteraard stem ik op 21 maart Groep de Mos en roep de hele stad op om hetzelfde te doen, zodat we dé grootste partij worden", aldus de verdediger van ADO.