Vraagtekens bij Ajax-transfer: 'Mertens was bij PSV toen al veel beter'

Vraagtekens bij Ajax-transfer: 'Mertens was bij PSV toen al veel beter'

25-01-2018 18:12
75

Bryan Roy zet zijn vraagtekens bij de aanstaande transfer van Amin Younes naar SSC Napoli. De oud-voetballer vergelijkt de 24-jarige Ajacied met Lorenzo Insigne, die in zijn ogen veel beter is.

Dries Mertens maakte van PSV de overstap naar Napoli, waar hij nu de sterspeler is. "Maar Mertens was bij PSV al veel beter dan Younes momenteel is", zegt Roy tegen Tuttomercatoweb. "Met alle respect voor Younes, die ik een grote carrière toewens, maar Insigne is van een compleet ander niveau. Younes heeft snelheid, een goed schot, maar steekt er op technisch gebied niet met kop en schouders bovenuit."

Roy ziet in de Eredivisie een paar spelers rondlopen die op den duur de transfer naar Italië zouden kunnen maken. "Er zijn wat interessante spelers, maar die zijn op dit moment nog te jong. Over twee of drie jaar kunnen ze die stap maken, maar waarschijnlijk gaan de rijke Engelse clubs zich er dan mee bemoeien. De Italiaanse competitie moet daar iets mee doen. De Serie A was het hoogst haalbare, nu kiest iedereen voor de Premier League."