De Mos voorspelt 'grote uitslag' in Utrecht: 'Héél gevaarlijk voor Ajax'

De Mos voorspelt 'grote uitslag' in Utrecht: 'Héél gevaarlijk voor Ajax'

26-01-2018 11:15
140

Wanneer het gat tussen koploper PSV en concurrent Ajax komend weekend nóg groter wordt, dan is de titelrace beslist. Aad de Mos is daar heilig van overtuigd. PSV gaat op bezoek bij FC Twente, terwijl Ajax aan de bak moet op de toendra in stadion Galgenwaard. 

Voor de formatie van Erik ten Hag wordt het in Utrecht een hels karwei om zondag het eigen spel te spelen. Tijdens FC Utrecht-Feyenoord op woensdagavond was te zien dat de mat van de thuisploeg er werkelijk dramatisch bij ligt. Verzorgd voetbal is  haast onmogelijk. 

Wedden

Meer odds

"Voor de ploeg die moet domineren, is het een héél gevaarlijk veld natuurlijk. Als je vaak aan de bal bent, kun je ook vaak fouten maken. Dus het aantal fouten dat Ajax kan maken, is groot", legt De Mos in gesprek met VoetbalPrimeur uit. "Ze zullen zich daar moeten aanpassen in hun manier van spelen."

"De technische vaardigheden van Ajax zijn natuurlijk dusdanig groot, dat zoú dus een voordeel kunnen zijn. Maar: kort spel is gevaarlijk. Vooral in de verdediging moet Ajax zéér geconcentreerd spelen."

Kerk
"FC Utrecht is erg gevaarlijk in de counter, met die uitblinkende Gyrano Kerk. Ik vind hem altijd goed", vervolgt De Mos. "Snel, maar ook technisch vaardig mét de bal. Utrecht is daarnaast dreigend bij stilstaande fases. Daar laat Ajax ook nog weleens een steekie vallen... De omstandigheden zullen natuurlijk een rol spelen. Niet alleen het veld, maar ook die ellendige wind en de regen."

Puntenverlies in de Domstad is funest voor Ajax, denkt hij. "Ik heb eerder al gezegd dat de competitie nu in een beslissende fase is aanbeland. Ajax staat vijf punten achter. Wint PSV bij FC Twente en wint Ajax niet, dan is het een gelopen koers. Daar ben ik van overtuigd. Dan is het gat zeven of acht punten. Het seizoen is niet lang meer, hè? De thuisduels van PSV tel ik niet mee... Dan blijven er weinig wedstrijden over, hoor."

Grote uitslag
Voor Utrecht, dat deze maand tegen zowel AZ als Feyenoord gelijkspeelde (1-1), liggen er kansen tijdens de clash met aartsrivaal Ajax, weet De Mos. "Ze kunnen misschien profiteren van de nonchalance bij Ajax. Elke pass is uit te rekenen. Alles is te voorspellen, je weet precies wat er gaat gebeuren. Als je één van de centrale verdedigers vastzet en de ander vrijlaat, dan gaat de ander indribbelen. Als je ze allebei vastzet - en dat zal nu gebeuren, in de 4-4-2 van Utrecht - weet je dat de backs aangespeeld worden."

"Als je een beetje tactisch geschoold bent, dan valt er tegen Ajax altijd wel iets te halen. Ik vind Utrecht bij momenten heel erg kwetsbaar. Je kunt kansen tegen ze creëren, die zullen er ook genoeg komen. Ik denk dat het een grote uitslag wordt. Ajax gaat goals maken, Utrecht ook. Het wordt 2-2 of 3-3."

(Paul Audenaerd/VoetbalPrimeur)

Lees ook: De Mos over Ajax-aankoop: 'Ik heb het niet gezien, begrijp de hype niet'