Nederlander al na drie maanden ontslagen in buitenland: 'Geen goede match'

Nederlander al na drie maanden ontslagen in buitenland: 'Geen goede match'

26-01-2018 16:00
18

Randers FC heeft Ricardo Moniz drie maanden na zijn aanstelling op straat gezet. De Deense club denkt niet dat de Nederlandse trainer degradatie kan voorkomen.

Moniz vertrok vorig jaar zomer als trainer van FC Eindhoven. Enkele maanden later werd hij naar Denemarken gehaald. In januari, drie maanden later, is hij alweer op straat gezet. Voorzitter Per Hastrup komt met uitleg: "Het is een beslissing van het bestuur. We hebben een verschil van inzicht over het spel en leiderschap. We denken niet dat Ricardo Moniz degene is die Randers voor degradatie kan behoeden. Helaas concluderen we dat Randers en Ricardo geen goede match zijn."

Zijn opvolger heet Michael Gravgaard, die eindverantwoordelijke was voor de sportieve en commerciële afdeling bij Randers. "Ik ben op de hoogte gebracht van het ontslag van Ricardo. Ik vind het jammer dat het zo heeft moeten lopen, maar weet dat de beslissing zorgvuldig genomen is. Ik heb de club geïnformeerd dat ze een andere directeur moeten zoeken." Randers staat momenteel op een zevende plaats in de Deense competitie en heeft een voorsprong van negen punten op hekkensluiter Esbjerg, waar Ted van Leeuwen technisch directeur is.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s