NEC profiteert van nederlaag Fortuna Sittard, hattrickheld bij Jong Ajax

26-01-2018 22:00
40

NEC is de nieuwe koploper van de Jupiler League. De formatie van trainer Pepijn Lijnders won vrijdagavond in eigen huis met 1-0 van FC Den Bosch. Fortuna Sittard ging verrassend onderuit tegen FC Emmen: 1-2.

NEC - FC Den Bosch 1-0
NEC speelde zeker niet groots tegen middenmoter Den Bosch. Het enige doelpunt van de avond in het Goffertstadion kwam voort uit een strafschop. Steven Langil scoorde op slag van rust. De Nijmegenaren hebben nu 46 punten en gaan daarmee aan kop.

Fortuna Sittard - FC Emmen 1-2
Fortuna Sittard, winnaar van de tweede periode, wás de koploper. Die plek op de ranglijst nu kwijt door een verrassende nederlaag in eigen huis tegen FC Emmen. Anco Jansen en Alexander Bannink scoorden namens de gasten.

RKC Waalwijk - Jong Ajax 2-4
Bij Jong Ajax was Dani de Wit vrijdagavond de grote man in Waalwijk. De jongeling tekende tegen RKC voor drie goals. De Wit scoorde in de 8e, de 64e en de 71e minuut. Ook Kaj Sierhuis maakte een doelpunt. Namens RKC was Dylan Seys tweemaal trefzeker. Jong Ajax is door de zege óver Fortuna Sittard heengeklommen, naar plek twee.

MVV - De Graafschap 1-3
Bij De Graafschap dreigde een crisis na een aantal slechte resultaten op rij. De 3-1 overwinning in Maastricht van vrijdagavond kon trainer Henk de Jong dan ook heel goed gebruiken. Sjoerd Ars maakte twee doelpunten namens De Superboeren, die nu op de negende plek staan.