Bayern München wint na 2-0 achterstand: vijf goals, twee assists Robben

27-01-2018 17:23
31

Bundesliga-koploper Bayern München heeft zaterdagmiddag een imponerende zege geboekt op TSG Hoffenheim. De gasten kwamen in de Allianz Arena binnen een kwartier op een 2-0 voorsprong. 'Op z'n Bayerns' won de regerend kampioen tóch nog, met 5-2. Arjen Robben leverde twee assists.

Het leek in München helemaal mis te gaan voor Der Rekordmeister, die een straatlengte voorsprong heeft op alle andere teams. Na twaalf minuten stond het namelijk 0-2 tegen Hoffenheim. Serge Gnabry miste na een paar minuten een strafschop, maar Mark Uth benutte de rebound. Tien minuten later knalde Gnabry - huurling van Bayern - hard en laag raak.

Bayern gaf zich uiteraard niet gewonnen. De Duitse grootmacht gaf gaf en maakte nog voor de pauze gelijk. In de 21e minuut scoorde Robert Lewandowski op aangeven van Joshua Kimmich en niet veel later kopte Jerome Boateng raak uit een perfecte corner van Arjen Robben.

Na de pauze was er geen houden meer aan voor Hoffenheim. De gasten kwamen niet meer toe aan aanvallen. Op aangeven van Lewandowski schoot Kingsley Coman de 3-2 binnen en opnieuw Robben leverde de assist bij de 4-2 van Vidal. Invaller Sandro Wagner tekende voor de eindstand. Bayern heeft nu 50 punten uit 20 duels. De voorsprong op de naaste achtervolgers is liefst zestien punten.

Borussia Dortmund verspeelde op eigen veld twee punten tegen SC Freiburg: 2-2. Nils Petersen leek lange tijd de grote man te worden met twee treffers. Vooral de tweede goal van de aanvaller was van grote schoonheid. Petersen schoot binnen vanaf een meter of veertig. In blessuretijd maakte Dortmund-back Jeremy Toljan nog gelijk.

Schalke 04 wón wel. Op bezoek bij laagvlieger VfB Stuttgart werd het 2-0 voor de gasten. Naldo en Amine Harit scoorden voor de pauze. Schalke staat nu op de tweede plek, met 34 punten. Dortmund heeft 32 punten, net als RB Leipzig. Die club kwam in eigen huis niet verder dan 1-1 tegen Hamburger SV.

Bayer Leverkusen kan zondag op gelijke hoogte komen met Schalke. Die Werkself krijgt FSV Mainz op bezoek.