FC Utrecht vreest Ten Hag: 'De trainer weet eigenlijk alles over onze ploeg'

FC Utrecht vreest Ten Hag: 'De trainer weet eigenlijk alles over onze ploeg'

28-01-2018 09:33
27

Voor FC Utrecht-fans is de thuiswedstrijd tegen Ajax een van de belangrijkste duels van het jaar. Ook voor Urby Emanuelson heeft het treffen een bijzonder tintje.

De linkspoot doorliep de jeugdopleiding in Amsterdam en was in totaal liefst zeventien jaar actief bij de club. "Het gevoel met Ajax zal er altijd zijn. Voor mij wordt het zeker een speciale wedstrijd", zegt hij tegen de NOS. "Het wordt ook door alles eromheen een speciale wedstrijd, niet alleen voor mij. De trainer die de overstap heeft gemaakt naar Ajax en die nu terugkomt..."

Emanuelson hoopt dat Erik ten Hag desondanks een warm onthaal krijgt. "Ik denk dat hij veel voor Utrecht heeft betekend en dat iedereen begrijpt dat hij deze stap wilde maken. Ik verwacht een goede ontvangst", aldus de middenvelder, die beseft dat winnen van Ajax een hels karwei wordt. In november gingen de Amsterdammers met 1-2 onderuit, maar nu hebben ze Ten Hag.

"Iedereen hoopt hier dat je die wedstrijd gaat winnen. Alleen gaat het voor ons niet makkelijk worden, omdat de trainer eigenlijk alles over onze ploeg weet", lacht Emanuelson.