VP's Elftal van de Week: Feyenoord- en PSV-tandem vormen ruggegraat

VP's Elftal van de Week: Feyenoord- en PSV-tandem vormen ruggegraat

29-01-2018 10:00
34

Ook in de twintigste speelronde van de Eredivisie staken weer een aantal spelers boven de rest uit. Deze week zijn PSV en Feyenoord met elk twee spelers hofleverancier in VP's Elftal van de Week.

David Jensen (FC Utrecht)
Veel kreeg Jensen verrassend genoeg niet te doen tegen Ajax, maar wat de Deense doelman deed, deed hij voortreffelijk. Jensen is en blijft een uitstekende keeper voor FC Utrecht.

Jerold Promes (VVV-Venlo)
Promovendus VVV is de verrassende nummer tien van de Eredivisie en kreeg dit seizoen pas 27 doelpunten tegen. Dat is ook de verdienste van Promes, die zich stilletjes ontpopt tot een prima Eredivisie-verdediger.

Robin Pröpper (Heracles Almelo)
Ook met een dosis geluk kun je in VP's Elftal van de Week belanden. Pröpper speelde geen grootse wedstrijd tegen FC Groningen, maar bezorgde Heracles wél een punt door een onbedoelde wereldgoal.

Santiago Arias (PSV)
Noem maar eens een betere rechtsback in de Eredivisie. Juist, dat wordt lastig. Arias zorgde voor de beslissing door de 2-0 te maken tegen FC Twente en liet zien na dit seizoen klaar te zijn voor een stap hogerop.

Mason Mount (Vitesse)
Vorig jaar was het Lewis Baker bij Vitesse, dit jaar is het Mason Mount. De Chelsea-huurling zag PEC-doelman Diederik Boer iets te ver voor zijn lijn staan en strafte het fraai af met een bewussie.

Jens Toornstra (Feyenoord)
Feyenoord speelde in De Kuip en dus was Toornstra weer trefzeker. De aanvallende middenvelder gaf bovendien een assist bij de 3-1 overwinning op zijn oude club ADO Den Haag.

Manu Garcia (NAC Breda)
NAC ging weliswaar met 0-1 onderuit tegen VVV, maar aan Garcia lag het niet. De Spaanse stilist leed zelden balverlies, creëerde veel kansen, maar vergat zichzelf en zijn ploeg te belonen.

Oussama Assaidi (FC Twente)
Was met het goede been uit bed gestapt voor de thuiswedstrijd van FC Twente tegen PSV. Een ware plaag voor de Eindhovense defensie, bij tijd en wijle tuleruurs werd getikt en gedraaid door Assaidi.

Alireza Jahanbakhsh (AZ)
Soms zeggen statistieken alles: na zijn glansrol tegen Willem II staat Jahanbakhsh op 26 doelpunten en 24 assists in de Eredivisie. Dat betekent dat de AZ-uitblinker in 98 duels betrokken was bij 50 goals.

Steven Berghuis (Feyenoord)
Met een doelpunt en twee assists was Berghuis weer goud waard voor Feyenoord, dat in De Kuip met 3-1 won van ADO. Op zijn schouders rust dit seizoen veel verantwoordelijk, maar daar gaat hij goed mee om.

Hirving Lozano (PSV)
Met twaalf doelpunten in twintig wedstrijden is Lozano met Berghuis gedeeld topscorer van de Eredivisie. Als hij dit ritme vasthoudt, wordt de Mexicaan haast onhoudbaar in de zomerstop.