Update: 'Aubameyang wordt duurste Arsenal-speler ooit, Batshuayi naar Dortmund'

Update: 'Aubameyang wordt duurste Arsenal-speler ooit, Batshuayi naar Dortmund'

29-01-2018 11:29
34

De concrete belangstelling van Arsenal voor Pierre-Emerick Aubameyang lijkt een nieuwe fase in te gaan. Borussia Dortmund heeft een derde megabod op de Gabonese spits zondag geaccepteerd.

Met dat nieuws pakt Kicker uit. Het gaat om een transfersom van 63 miljoen euro. Dortmund veegde de eerste twee aanbiedingen uit Londen (50 en 58 miljoen euro) van tafel, maar driemaal blijkt scheepsrecht voor Arsenal. Nu de twee clubs een akkoord hebben, heeft de Premier League-club groen licht om te onderhandelen met Aubameyang.

Wedden

Meer odds

Een megatransfer van de 28-jarige spits in de laatste dagen van de winterse transferperiode is nog niet helemaal zeker. De deal kan volgens Kicker nog klappen op 'enkele details'. Het gaat waarschijnlijk over het salaris en de contractduur.

Olivier Giroud komt in elk geval niet als vervanger van Aubameyang naar Dortmund. De Franse spits wil in Londen blijven en geeft de voorkeur aan een move naar Chelsea. Anthony Modeste is daardoor favoriet om Aubameyang op te volgen in het Signal Iduna Park. Modeste speelt nu nog bij het Chinese Tianjin Quanjian en moet dertig miljoen kosten.

Update 29/1 11.28: De transfer van Pierre-Emerick Aubameyang naar Arsenal gaat er komen. Maandagochtend melden ook BILD en diverse Engelse media, waaronder The Telegraph, dat een bod van 63 miljoen euro door Dortmund is geaccepteerd. Aubameyang wordt met tien miljoen euro netto per seizoen de duurste speler in de clubgeschiedenis van The Gunners. Dortmund heeft in Michi Batshuayi een opvolger gevonden voor Aubameyang. De Belg komt op huurbasis over van Chelsea. Naar verwachting wordt de transfer van Aubameyang naar Arsenal maandag nog officieel gemaakt.