De Boer duidelijk over eigen toekomst: 'Houd van Ajax en wil naar het buitenland'

De Boer duidelijk over eigen toekomst: 'Houd van Ajax en wil naar het buitenland'

29-01-2018 06:52
45

Frank de Boer is niet van plan om dit seizoen nog aan een nieuwe trainersklus te beginnen. De Noord-Hollander, in september ontslagen bij Crystal Palace, liet zondagavond bij Studio Voetbal weten dat er momenteel niets concreets rondom zijn persoon speelt.

"Er hebben wel een paar clubs geïnformeerd", vertelt De Boer. De 112-voudig Oranje-international wil echter niet halsoverkop een nieuwe uitdaging zoeken. "Ik doe dingen die ik leuk vind, ik kan naar het handbal van mijn dochter kijken en dingen met mijn gezin doen. Ik ben eindelijk fit en kan weer voetballen, wat hartstikke leuk is. Als ik ergens begin, wil ik volgend seizoen pas beginnen."

Een dienstverband in Nederland lijkt sowieso niet bespreekbaar. Daarvoor is De Boer te veel verbonden met Ajax. "Zeg nooit nooit, maar dat wordt heel lastig. Ik houd gewoon van Ajax. En ik wil naar het buitenland. Het is gewoon afwachten." Ook de KNVB, die hoogstwaarschijnlijk voor Ronald Koeman als bondscoach gaat kiezen, hoeft niet te bellen. "Ik denk dat ik geen assistent meer ben. Ik ben iemand die graag dingen wil beslissen en als assistent is dat niet zo."