'27 miljoen te veel voor een speler die door Blind uit de wedstrijd werd gespeeld'

'27 miljoen te veel voor een speler die door Blind uit de wedstrijd werd gespeeld'

29-01-2018 13:56
25

Henk Spaan zet zijn vraagtekens bij het salaris dat Alexis Sanchez bij Manchester United gaat verdienen. De Chileen gaat naar verluidt 27 miljoen euro per jaar opstrijken bij de Premier League-club. Te veel, oordeelt Spaan.

"Is dat te veel? Ja, dat is te veel voor een aanvaller die in 2014 nog door Daley Blind uit de wedstrijd Nederland - Chili werd gespeeld en die zichtbaar niet in het rijtje Messi, Neymar, Mbappé en Ronaldo past", zegt Spaan bij Rondo van Ziggo Sport. "Hoogstens is hij een Luís Suarez, die dit seizoen overigens alweer op vijftien doelpunten staat. Sanchez op acht. Harry Kane op 29, hoeveel verdient hij?"

"Tottenham wil zijn salaris verdubbelen tot twaalf miljoen euro per jaar. Nog niet de helft van Sanchez. Kane is 24, Sanchez 29. Hij speelde al 666 wedstrijden in het profvoetbal. Drie minder dan Arjen Robben. Hoeveel seizoenen op het hoogste niveau heeft Sanchez nog in de benen? Maximaal anderhalf. Heel misschien perst Mourinho daar een titel of een beker uit. Dan smeert hij 'm en zit de club nog 2,5 jaar opgescheept met die peperdure Sanchez en een morrende kleedkamer."