Update: Ajax moet tot de zomer wachten op Bandé: 'Hebben we aan ze laten weten'

Update: Ajax moet tot de zomer wachten op Bandé: 'Hebben we aan ze laten weten'

29-01-2018 19:05
88

Het heeft er alle schijn van dat Ajax nog een half jaar moet wachten op Hassane Bandé. De Amsterdammers proberen al enkele weken om de aanvaller deze winter al over te nemen van KV Mechelen, maar volgens De Telegraaf heeft ook een nieuwe poging geen succes.

De ochtendkrant berichtte maandagochtend dat Ajax liever een nieuwe poging bij Bandé waagde dan dat het Zakaria Labyad, de oogappel van trainer Erik ten Hag, probeerde binnen te halen. Directeur spelersbeleid Marc Overmars zou bereid zijn om een extra bedrag van één miljoen euro te betalen, bovenop de circa 9,5 miljoen euro die Ajax sowieso al naar de hekkensluiter van de Jupiler Pro League overmaakt.

Het heeft er dus alle schijn van dat de Amsterdammers nog een half jaar moeten wachten totdat Bandé het rood-witte shirt aan kan trekken. Ondertussen hangt het vertrek van collega-buitenspeler Amin Younes naar Napoli nog altijd in de lucht. Ajax heeft nog de beschikking over Justin Kluivert en Dennis Johnsen, maar lijkt van plan om nóg een vleugelaanvaller aan de selectie toe te voegen.

Update 19.05: Ajax kan een winterse transfer van Bandé definitief uit het hoofd zetten. Mechelen-voorzitter Johan Timmermans heeft tegenover Het Nieuwsblad bevestigd dat de men de aanvaller uit Burkina Faso deze winter nog niet kwijt wil.