'Was Maher in Spanje geboren, dan had hij bij Barcelona gespeeld. Zo verfijnd'

'Was Maher in Spanje geboren, dan had hij bij Barcelona gespeeld. Zo verfijnd'

29-01-2018 17:58
55

Het is nog maar vijf jaar geleden dat Adam Maher gold als een van de meest veelbelovende talenten in Nederland. De spelmaker verhuisde voor acht miljoen euro van AZ naar PSV, maar wist zijn belofte in Eindhoven nooit in te lossen.

Voormalig jeugdtrainer Mike Kolf blijft echter geloven in de klasse van Maher. "Zo een wordt maar eens in de zoveel jaar geboren. Zo verfijnd", vertelt hij aan NRC Handelsblad. De Amsterdammer vraagt zich echter af of Maher in het Nederlandse voetbal past. "Was hij in Spanje geboren, dan had hij bij Barcelona gespeeld. In Nederland komt vaak een ander soort middenvelder bovendrijven. Dravers als Jens Toornstra."

Volgens Gertjan Verbeek is PSV mede schuldig aan het mislukte Eindhovense avontuur van Maher. "In algemene zin moet je een plan hebben als je een speler haalt", aldus de trainer die Maher bij AZ liet opbloeien en de aanvallende middenvelder onlangs naar FC Twente haalde. "Hij is niet iemand die binnenkomt als de grote man, terwijl hij wel zo werd gepresenteerd bij PSV. Adam kon dat niet waarmaken."