'Tottenham heeft versterking bijna binnen: aanvaller in Londen voor keuring'

'Tottenham heeft versterking bijna binnen: aanvaller in Londen voor keuring'

30-01-2018 12:55
19

Lucas Moura gaat zijn carrière zo goed als zeker voortzetten bij Tottenham Hotspur. Sky Sports meldt maandagavond dat The Spurs een akkoord hebben bereikt over een transfer van de 25-jarige Braziliaan, die over zal komen van Paris Saint-Germain.

Volgens Sky Sports legt de huidige nummer vijf van de Premier League ruim 28 miljoen euro op tafel voor Moura. PSG lijdt twaalf miljoen euro verlies op de vleugelaanvaller, die halverwege het seizoen 2012/2013 voor veertig miljoen euro overkwam van het Braziliaanse Sao Paulo. Wanneer de laatste details tussen Moura en zijn nieuwe club overeengekomen zijn en de 35-voudig international zijn medische keuring achter de rug heeft, kan de deal bekrachtigd worden.

Moura gold sinds zijn komst naar de Franse hoofdstad aanvankelijk als een vaste waarde: in vier volledige seizoenen kwam hij tot 33 competitiedoelpunten. Nadat de club afgelopen zomer de portemonnee trok voor concurrenten Neymar en Kylian Mbappé, keerden de kansen van Moura. Dit seizoen kwam hij tot slechts 72 Ligue 1-minuten, verspreid over vijf invalbeurten.

Update 30/1, 12.55 uur: Lucas Moura is aangekomen bij het trainingscomplex van Tottenham Hotspur. De Braziliaan ondergaat de medische keuring, waarna de deal zal worden afgerond. Dat meldt Sky Sports.