Ajax-pogingen zorgen voor officieel statement: 'Gaan we niet op in'

Ajax-pogingen zorgen voor officieel statement: 'Gaan we niet op in'

29-01-2018 21:54
20

KV Mechelen heeft op de clubsite een statement gepubliceerd naar aanleiding van de interesse van Ajax in Hassane Bandé. De Amsterdammers wilden de aanvaller tegen een extra vergoeding eerder naar de club halen, maar daar wil Mechelen niet aan meewerken. Mechelen verzekert dat Bandé tot de zomer in België blijft.

"We hebben na een gesprek met hem beslist dat hij blijft", zegt voorzitter Johan Timmermans op de clubsite van Mechelen. "Ajax wou de speler nu al naar Amsterdam halen, maar we hebben hem nodig in de strijd om het behoud." 'De Nederlandse topclub probeerde de 19-jarige aanvaller nu al los te weken, maar daar gaat KV Mechelen niet op in', schrijft de club.

"Hassane is KVM dankbaar voor de kansen en is nog steeds uiterst gemotiveerd om Malinwa mee in eerste klasse te houden. Ook al laten sommige media het tegendeel uitschijnen", vervolgt Timmermans. "Hij is en blijft een uitzonderlijk talent dat wij niet in volle eindstrijd van de competitie laten vertrekken. Wij appreciëren ten zeerste de houding van Hassane, die op 19-jarige leeftijd er zelf voor kiest om KVM te helpen."

Ajax is met Mechelen een transfersom van 9,5 miljoen euro overeengekomen, maar Marc Overmars wilde daar naar verluidt een miljoen bovenop doen om hem eerder naar Ajax te halen en zo het vertrek van Amin Younes naar SSC Napoli op te vangen.