Gudelj strijkt miljoenen op bij nieuwe club: Ik ben superblij en dankbaar

Gudelj strijkt miljoenen op bij nieuwe club: "Ik ben superblij en dankbaar"

30-01-2018 06:55
21

Nemanja Gudelj verheugt zich enorm op zijn nieuwe avontuur bij Guangzhou Evergrande. Afgelopen weekend rondde de voormalig middenvelder van Ajax, AZ en NAC Breda zijn toptransfer naar de kampioen van China af. 

Volgens Chinese media gaat Gudelj (25) flink cashen bij Guangzhou. Het contract van de international levert hem naar verluidt 20.000 euro netto per dag op. Dat staat gelijk aan zeven miljoen euro per jaar. Op die bedragen wil Gudelj in gesprek met De Telegraaf niet ingaan. Hij kijkt vooral uit naar de samenwerking met trainer Fabio Cannavaro.

"Het is een eer onder zo’n grote naam te kunnen werken. Hij is wereldkampioen en Gouden Bal-winnaar geweest. Hopelijk kan ik me daardoor verder ontwikkelen. Ik ben superblij en dankbaar dat ik deze stap heb mogen maken. Ik verheug me op een nieuwe ervaring, de Aziatische Champions League. En ik voel het vertrouwen van de technische staf en de rest van de club."

Sinds januari 2017 speelt Gudelj in de Chinese Super League. Tianjin TEDA nam hem destijds over van Ajax. De Amsterdammers lijken nog een leuk bedrag over te houden aan zijn transfer naar Guangzhou