Update: Fortuna grijpt naar Twitter en ontkent berichtgeving rond Oliseh

Update: Fortuna grijpt naar Twitter en ontkent berichtgeving rond Oliseh

30-01-2018 12:49
42

Opvallend nieuws uit de Jupiler League. De laatste uren van succestrainer Sunday Oliseh zijn geslagen bij Fortuna Sittard, schrijft dagblad De Limburger. De club wil van de  Nigeriaanse trainer af. 

'Verschillende goed ingevoerde bronnen' melden het nieuws aan het medium. René Eijer en voormalig Oranje-international Kevin Hofland worden genoemd als belangrijkste kandidaten om in de voetsporen te treden van Oliseh, die nog niet zo lang geleden een periodetitel won met Fortuna.

Er is sprake van een conflict tussen Oliseh en de clubleiding van de huidige nummer drie van de Jupiler League. Na een verloren thuisduel met FC Dordrecht zei hij dat slechts twaalf spelers geschikt zijn voor het niveau van de competitie. Dat leverde de voormalig topverdediger veel kritiek op. 

Afgelopen vrijdag werd er in eigen huis opnieuw verloren, ditmaal van FC Emmen. Oliseh onthield zich tijdens die wedstrijd van het coachen van zijn ploeg. Die actie is slecht gevallen. Volgens De Limburger rommelt het al langer achter de schermen. Het bestuur sprak Oliseh aan op zijn harde aanpak. Fortuna ontkent dat er wordt onderhandeld over een vertrek van de oud-Ajacied. 

Update 11.58: Sunday Oliseh is niet langer trainer van Fortuna Sittard. Dat meldt Voetbal International. De coach is ontslagen na een conflict met de clubleiding. Kevin Hofland en Rene Eijer gaan aan de slag als trainersduo. Hofland komt over uit de jeugdopleiding van PSV. Tegenover NU ontkent een woordvoerder het ontslag vooralsnog. "Ik heb hem gisteren nog de hand geschud en volgens mij heeft hij vanmorgen de training geleid. Ik doe dit af als een gerucht." Ook Kevin Hofland ontkent de berichtgeving in een tweet.

Update 12.49: Fortuna Sittard heeft ook via de officiële kanalen de berichtgeving over het ontslag van Oliseh ontkend. De trainer staat dinsdag gewoon voor de groep in Limburg.