Van 't Schip aan de wieg van spectaculaire transfer: 'Ik heb met City gesproken'

Van 't Schip aan de wieg van spectaculaire transfer: 'Ik heb met City gesproken'

31-01-2018 08:39
43

John van 't Schip blijkt de meest spectaculaire transfer in de clubhistorie van PEC Zwolle in gang te hebben gezet. De trainer van de Overijsselse club bracht Manchester City op het spoor van Philippe Sandler.

"Het klopt dat ik met Txiki Begiristain (technisch directeur van City, red.) heb gesproken", zegt Van 't Schip in het Algemeen Dagblad. "Op het moment dat AZ en PSV belangstelling hebben, zien zij dat ook. Wij hebben gezegd: 'Kijk eens naar hem en overleg het even, het zou ook een interessante speler voor jullie kunnen zijn'."

"Anderen doen dat ook, maar het heeft misschien geholpen omdat ik het als hoofdcoach heb gezegd", vervolgt Van 't Schip, die bovendien een verleden heeft bij Melbourne City FC, onderdeel van de City Football Group. De oefenmeester is zeer lovend over de kwaliteiten van Sandler. "Hij heeft verdedigend enorme stappen gemaakt. Fysiek steekt hij goed in elkaar, er zit een goede kop op. Hij is een jongen die op den duur voor Manchester City zou kunnen voetballen."

De voormalig jeugdspeler van Ajax laat zich niet gek maken. "Ik probeer zo rustig mogelijk te blijven en zo min mogelijk te lezen", vertelt hij aan Voetbal International. "Ik laat het allemaal een beetje langs me heen glijden. Maar het gaat inderdaad hard. Dit is eigenlijk pas het eerste seizoen dat ik basisspeler ben... Inderdaad, het kan heel snel gaan."