De Jong stelt voorwaarde aan buitenlands avontuur: 'Anders heb je niets aan mij'

De Jong stelt voorwaarde aan buitenlands avontuur: 'Anders heb je niets aan mij'

31-01-2018 12:55
40

PSV-spits Luuk de Jong gaat deze winter geen buitenlandse transfer meer maken, maar sluit niet uit dat hij ooit alsnog vertrekt uit Eindhoven. De aanvalsleider stelt in gesprek met Voetbal International dat hij ook in een grotere competitie dan de Eredivisie van waarde kan zijn.

De Jong plaatst echter een belangrijke kanttekening. "Ik ben een spits die in een aanvallend team moet spelen. Als dat gebeurt, kan ik voor iedere ploeg belangrijk zijn, in welke competitie dan ook", benadrukt de 27-jarige frontman. "In het zestienmetergebied ben ik altijd gevaarlijk, ook in een grotere competitie. Maar als je mij daar bij een kleinere club neerzet die vooral op eigen helft moet verdedigen, dan heb je aan mij veel minder."

Of en wanneer hij uit Eindhoven vertrekt, weet De Jong echter niet. De spits zag afgelopen zomer een overstap naar het Franse Bordeaux afketsen en onlangs haakte het Mexicaanse Club América af. "Ik houd helemaal nergens rekening meer mee. Niet met een transfer, niet met een basisplaats, niet met doelpunten", aldus een nuchtere De Jong. "Dat geeft een gevoel van vrijheid. Ik voel me goed en zie wel wat er komt."