Update: Meevaller voor Fraser: papierwerk rond, winteraanwinst inzetbaar

Update: Meevaller voor Fraser: papierwerk rond, winteraanwinst inzetbaar

05-02-2018 15:19
20

Vyacheslav Karavaev - voetbalnaam Kara - maakt per direct de overstap naar Vitesse. De 22-jarige verdediger is overgenomen van Sparta Praag en tekent een contract tot medio 2021 in Arnhem. 

Dat meldt Vitesse woensdagmiddag via de officiële kanalen. "Wij zijn blij met het aantrekken van Kara. Hij is een verdediger die bij voorkeur als rechtsback speelt, maar ook als linksback uit de voeten kan. Daarnaast is hij voetballend sterk, heeft aanvallende intenties en een goed rechterbeen", aldus technisch directeur Marc van Hintum.

'Kara' is een Russisch talent, opgeleid door CSKA Moskou. "Ik heb enorm veel zin om bij Vitesse aan de slag te gaan. De faciliteiten zijn uitstekend en ik denk met mijn manier van spelen goed tot mijn recht te komen in de speelstijl van Vitesse", zegt hij.

Vitesse meldt dat er nog wat papierwerk geregeld moet worden. Zodra dit in orde is, sluit de aanwinst aan bij de selectie van trainer Henk Fraser. 

Update 5/2 15.19: Een meevaller voor Henk Fraser: winteraanwinst Karavaev heeft zijn werkvergunning binnen, zo meldt onder meer de Gelderlander. Nu het benodigde papierwerk afgerond is, kan de verdediger donderdag meedoen wanneer Vitesse het opneemt tegen ADO Den Haag. Maandag trainde de Rus al mee met de selectie.