Update: 'Klaassen hoeft zelf geen knoop door te hakken over Napoli-interesse'

Update: 'Klaassen hoeft zelf geen knoop door te hakken over Napoli-interesse'

31-01-2018 18:02
122

Davy Klaassen gaat Everton na een half seizoen alweer verlaten, meldt het doorgaans betrouwbare Sky Sports. De ex-Ajacied is dichtbij een tijdelijke overgang naar Serie A-koploper Napoli.

Volgens het Britse medium én het Italiaanse La Gazzetta dello Sport is er geen reden om aan te nemen dat de deal niet rond komt voor het sluiten van de transfermarkt. De interesse vanuit Zuid-Italië voor Klaassen is de afgelopen dagen op gang gekomen, nadat de transfer van Ajax-aanvaller Amin Younes afketste.

Vrijdagochtend meldde De Telegraaf dat Klaassen de aanbieding van de Napolitanen 'in beraad' had. Sindsdien zijn beide clubs nader tot elkaar gekomen en naar verwachting zal ook Klaassen spoedig een akkoord bereiken met zijn nieuwe werkgever. De middenvelder verruilde Ajax afgelopen zomer voor The Toffees, maar heeft nog weinig indruk kunnen maken in zijn eerste halve Premier League-seizoen. Zijn contract op Goodison Park loopt nog door tot medio 2022.

Update 16.33: Klaassen gaat níet naar Napoli. De onderhandelingen met Everton zijn afgebroken, meldt BBC woensdagmiddag. Het lijkt erop dat de tribuneklant van The Toffees het seizoen zal afmaken op Goodison Park. Waarom Napoli en Everton geen akkoord hebben bereikt, is onbekend.

Update 18.02: De gesprekken tussen Napoli en Everton over een mogelijke huurperiode van Davy Klaassen zijn spaak gelopen op financiën. Dat meldt De Telegraaf. De Oranje-international was op de hoogte van de interesse uit Italië, maar hoefde uiteindelijk zelf geen knoop door te hakken omdat de twee clubs het niet eens konden worden over de huursom.