Zes conclusies na Feyenoord - PSV: onnodige verwarring rond videoscheids

Zes conclusies na Feyenoord - PSV: onnodige verwarring rond videoscheids

01-02-2018 00:10
35

Een sterk spelend Feyenoord versperde PSV woensdag in de beker de weg naar de halve finale. VoetbalPrimeur trekt zes conclusies na een mooie bekerstrijd in De Kuip.

Intensiteit
We zijn een half uur onderweg en opeens realiseer je je: dit is precies wat de Nederlandse clubs missen door de afwezigheid in Europa. Feyenoord - PSV was een écht gevecht, met kansen over en weer. Hopelijk kunnen de Nederlandse clubs volgend seizoen in ieder geval een half seizoen meedraaien in de Europa League.

Haps niet zomaar terug
Haps speelde een sterke eerste seizoenshelft, maar lijkt toch echt een probleempje te hebben met Malacia. Net als tegen Ajax was de jongeling sterk, al moest hij vanwege een misser van Jones een gele kaart pakken. Werk aan de winkel voor Haps, die overigens niet slecht inviel.

Verwarring over de videoscheids
Waarom greep de videoscheids niet in toen Feyenoord na een onterecht gegeven hoekschop scoorde en hoezo mocht Malacia blijven staan? In de regels staat dat de videoscheids alleen mag ingrijpen bij penaltysituaties, directe rode kaarten of doelpunten waaraan buitenspel of een overtreding vooraf aan gegaan is. Dat neemt niet weg dat het ridicuul is dat een man die de beelden voor zich heeft en in contact staat met de scheidsrechter, niks mag doen 'omdat dat zo in de regels staat'.

Mentaal sterk
Nicolai Jörgensen leek op weg naar de Premier League, maar zag een voor hem gedroomde transfer naar Newcastle United afketsen. Als je dan direct de knop zo kunt omzetten en een wereldpot speelt in de wedstrijd van het jaar, heb je het voor elkaar in je bovenkamer. Knap!

Alleen lopen voor RvP
Van Persie liep lang warm, maar Giovanni van Bronckhorst hield hem uiteindelijk aan de kant. Zelfs dus als de marge twee is, is Van Persie in de ogen van Gio nog niet klaar voor een invalbeurt 'om het echie'. Het lijkt echt even te gaan duren voor Van Persie topfit zal zijn.

Zwakste schakel
Joshua Brenet was woensdag, niet voor het eerst dit seizoen, de zwakste schakel bij PSV. Dat Marcel Brands er niet in is geslaagd om een backup of vervanger voor Brenet te halen, laat zich voelen. Gelukkig is de marge van PSV in de competitie ruim, want achterin is het broos.

(Wout Stravers / VoetbalPrimeur.nl)