Ajax slaat nieuwe richting in: Hoeven ze niet de hoofdprijs te betalen

Ajax slaat nieuwe richting in: "Hoeven ze niet de hoofdprijs te betalen"

01-02-2018 08:07
53

Donny van de Beek is blij met de beslissing van Ajax om niet alles meer te richten op jeugdspelers, maar regelmatig de portemonnee te trekken voor een speler. Daardoor kan de club in zijn ogen grote stappen zetten.

"Doordat Ajax buitenlandse spelers al op jonge leeftijd naar Amsterdam haalt, hoeven ze niet de hoofdprijs te betalen", zegt Van de Beek tegen Voetbal International. "Daarnaast zorgt het voor extra concurrentie. Natuurlijk moeten die spelers wel een meerwaarde hebben. In mijn jeugd gold dat voor Václav Cerny. Hij kwam vanuit Tsjechië al geregeld meetrainen en vanaf zijn zestiende kwam hij voor vast over naar Ajax. Door die handelswijze was Ajax andere clubs te snel af."

De huidige A1 van John Heitinga bestaat momenteel uit diverse spelers uit het buitenland. "Zoveel nationaliteiten heb ik niet meegemaakt in mijn tijd", zegt Van de Beek. "Wel heb ik jongens als Anwar El Ghazi, Ricardo Kishna, Andre Onana, Frenkie de Jong en Kasper Dolberg op late leeftijd bij de club zien komen. Zij hebben allemaal het eerste elftal gehaald, dus dat geeft wel aan dat het volgens mij wel een goede strategie is."