'Aanvoerder van Ajax, international, voorbeeldspeler; het blijkt niet genoeg'

'Aanvoerder van Ajax, international, voorbeeldspeler; het blijkt niet genoeg'

01-02-2018 18:22
61

Het feit dat Davy Klaassen, Steven Berghuis en Jordy Clasie niet slagen of zijn geslaagd in de Premier League, heeft te maken met een gebrekkige fysieke basis. Dat stelt fysiotherapeut Leo Echteld.

Als fysiotherapeut van Ajax en het Nederlands elftal komt Echteld al jarenlang over de vloer bij clubs en spelers uit de wereldtop. Hij volgt de ontwikkeling van onder meer Klaassen bij Everton met argusogen. "Ik was bij Ajax een groot fan van Davy Klaassen. Maar ik vroeg me vaak af of Davy in Nederland voor de volle honderd procent werd uitgedaagd. Het antwoord weten we nu. Niet dus, helaas", zegt Echteld in Voetbal International.

"Hij is bijna 25 jaar, was aanvoerder van Ajax, international, een constante factor, een voorbeeldspeler; het blijkt niet genoeg om te slagen bij Everton", vervolgt hij. "Of neem Jordy Clasie. Prachtige speler bij Feyenoord, zat bij de Oranje-selectie tijdens het WK. Maar niet genoeg gehard en fysiek ontwikkeld voor Southampton. Steven Berghuis is de beste Eredivisie-speler, een technicus om je vingers bij af te likken, maar bij Watford redde hij het niet. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Spelers uit de Eredivisie moeten zichzelf klaarmaken voor een topcompetitie. Anders heb je daar niks te zoeken."