Ruzie met Roda JC-publiek: Daardoor gá je juist fouten maken

Ruzie met Roda JC-publiek: "Daardoor gá je juist fouten maken"

01-02-2018 21:15
40

Roda JC-spits Dani Schahin kwam in december in het nieuws toen hij op eigen veld bonje kreeg met de fans van zijn club. De aanvaller stoorde zich al een tijdje aan de houding van het thuispubliek in Kerkrade, vertelt hij aan Voetbal International. Daardoor hield hij na een doelpunt in het duel met sc Heerenveen (2-1 winst) een vinger voor z'n mond. 

"Wij spelen om niet laatste te worden, dat is duidelijk. Ik snap heus wel dat fans niet blij zijn met weer een slechte wedstrijd of een nederlaag. Maar wat heeft het voor zin om je eigen spelers continu af te vallen? Geloof me, ik kan een fluitconcert wel verdragen. Ik ben geen achttien meer. Maar ik merkte hoe vooral de jonge spelers in de selectie gebukt gingen onder de spanning. In de kleedkamer, op het veld", vertelt Schahin.

"Ze waren bang om fouten te maken. Daardoor gá je juist fouten maken. Die wedstrijd was het extreem. Ons publiek floot na elke verkeerde pass, na elke terugspeelbal. Toen ik scoorde, besloot ik spontaan om een statement te maken. Ik vond dat ik het moest opnemen voor de groep."