Willem II plaatst zich voor halve finale na fantastisch bekerduel in Tilburg

Willem II plaatst zich voor halve finale na fantastisch bekerduel in Tilburg

01-02-2018 23:23
63

Willem II heeft zich donderdagavond geplaatst voor de halve finale van de KNVB Beker. Na een heerlijke wedstrijd in Tilburg werd de wedstrijd beslist via een strafschoppenserie. 

Het was een heerlijk bekeravondje in het Koning Willem II Stadion in Tilburg. De twee teams zochten vaak de aanval en voor beide doelen was er veel gevaar. De eerste treffer ontstond uit een penalty. Willem II-back Fernando Lewis maakte een domme overtreding. Simon Gustafson ging achter de stip staan en schoot raak. Lang kon Roda niet genieten van die voorsprong. Enkele minuten later kopte Bartholomew Ogbeche de 1-1 binnen. 

Vrijwel direct na de pauze maakten de gasten 2-1. Donis Avdijaj schoot uit een fantastische hoek in de kruising. Opnieuw kon de ploeg van trainer Robert Molenaar die voorsprong niet vasthouden. De sterk spelende Kostas Tsimakas schoot een vrije trap langs Hidde Jurjus. Grote ophef was er toen de videoscheidsrechter de 3-2 van opnieuw Avdijaj afkeurde. Mikhail Rosheuvel had hands gemaakt

In de absolute slotfase dacht Willem II aan het langst einde te trekken. In een paar tellen tijd werd er echter een bal van de lijn gehaald én schoot een speler van de thuisclub op de paal. Verlengen dus. Ook in die twee keer drie kwartier gebeurde het nodig. Willem II raakte wéér de paal en goalie Mattijs Branderhorst kwam héél goed weg toen Roda-spits Maecky Ngombo niet profiteerde van een mistrap. 

Strafschoppen moesten daarna bepalen wie zich na FC Twente, AZ en Feyenoord de vierde halve finalist zou worden in het bekertoernooi. De eerste vijf penalty's van Willem II gingen er allemaal in. Tsiy William Ndenge werd daarna de grote schlemiel door te missen.