Wisseling voorspeld bij Ajax: 'Denk dat Ten Hag dit seizoen knoop doorhakt'

Wisseling voorspeld bij Ajax: 'Denk dat Ten Hag dit seizoen knoop doorhakt'

02-02-2018 06:44
39

De vondst van Ajax om Frenkie de Jong centraal achterin te zetten bracht veel succes in de toppers tegen PSV, AZ en Feyenoord. FC Utrecht had echter een antwoord op die zet. Arnold Bruggink verwacht dat het 'experiment' hoe dan ook snel ten einde is.

"Je ziet hem altijd zo mooi om zich heen kijken op het veld. Hij scant elke situatie", steekt Bruggink van wal in het Algemeen Dagblad. "Oud-international van Engeland Frank Lampard zei altijd: je moet van elke nieuwe situatie een foto maken en die opslaan. Zo voetbalt Frenkie de Jong. Zo'n speler wil je zo veel mogelijk aan de bal hebben. Op het middenveld dus."

Bruggink verwacht dat trainer Erik ten Hag De Jong snel op het middenveld zet. "De positie 'op 6' als meest controlerende middenvelder past hem het best. Dan komt hij écht in positie om vleugelspitsen Kluivert en Neres voor de keeper te zetten. Met Ziyech en Van de Beek zou er dan ook zo veel dynamiek in het middenveld zitten, dat het bijna niet is af te stoppen. De pure voetballiefhebber zit daar toch op te wachten."

Dat zou ten koste gaan van routinier Lasse Schöne. "Schöne is iemand die bijna altijd een voldoende haalt en ook gemakkelijk scoort. Dat laatste geldt minder voor De Jong. Toch denk ik dat Ten Hag dit seizoen al een knoop doorhakt."