Voormalig FC Twente-verdediger Douglas betrapt op doping: 'Ik ben naïef geweest'

Voormalig FC Twente-verdediger Douglas betrapt op doping: 'Ik ben naïef geweest'

02-02-2018 06:53
21

Douglas Franco Teixeira, beter bekend onder zijn voetbalnaam Douglas, geeft toe dat hij in het verleden doping heeft gebruikt. De dertigjarige voormalig FC Twente-stopper, tegenwoordig actief voor Sporting Portugal, is in april tegen de lamp gelopen tijdens een controle.

De tot Nederlander genaturaliseerde Braziliaan bekende dit via Instagram. Douglas had, zonder de clubarts daarvan op de hoogte te brengen, een 'urineafdrijvend middel' tot zich genomen en had niet gecontroleerd of daar verboden middelen in zaten, bericht het Portugese Record. Mogelijk was de club al eerder op de hoogte van het incident: Douglas werd na 28 januari 2017 niet één keer in de wedstrijdselectie opgenomen.

De verdediger betuigt spijt na zijn onthulling. 'Ik wil mijn excuses aanbieden aan de club, mijn teamgenoten, de technische staf, de medische staf, het bestuur en alle fans. Het was nooit mijn bedoeling om mijn eigen prestaties op zo'n manier te verbeteren. Ik ben naïef geweest en wil mijn oprechte excuses aanbieden', meldt hij via social media.