De Jong: 'Voor mij is hij nog steeds een van de beste spelers ter wereld'

De Jong: 'Voor mij is hij nog steeds een van de beste spelers ter wereld'

02-02-2018 07:25
6

Nigel de Jong kijkt uit naar het treffen met Arjen Robben. De twee Nederlanders treffen elkaar zaterdag tijdens het Bundesliga-duel tussen FSV Mainz 05 en Bayern München.

"Arjen trekt vanaf de zijkant regelmatig naar het centrum, dus we zullen elkaar wel tegenkomen in het veld", blikt de verdedigende middenvelder in gesprek met Voetbal International vooruit. "Ik heb vaker tegen hem gespeeld en we kennen elkaar natuurlijk goed van onze tijd bij het Nederlands elftal. Wedstrijden tegen een topclub als Bayern zijn sowieso de mooiste om te spelen."

De Jong kwam begin januari over van Galatasaray en kreeg meteen een basisplaats bij Mainz. "Het is heerlijk om weer op het hoogste niveau actief te zijn. Natuurlijk wordt het een zware wedstrijd tegen Bayern, maar we moeten geen angst hebben. Niet voor Arjen, niet voor Bayern, voor niemand." Wel is de oud-Ajacied onder de indruk van de 34-jarige aanvaller.

"Arjen zorgt ontzettend goed voor zijn lichaam, doet er alles aan zo lang mogelijk op topniveau te kunnen spelen", weet De Jong. "En dat lukt hem al een jaar of vijftien, bij de grootste clubs van Europa, met een flinke prijzenkast inmiddels. Dat kunnen weinig spelers hem nazeggen. Voor mij is Arjen nog steeds één van de beste spelers ter wereld."

Lees ookDe Jong houdt deur open na mislukte gesprekken: "Ik sluit nooit de deur voor Ajax"