Videorefbesluit bij Willem II - Roda JC naar internationale spelregelcommissie

Videorefbesluit bij Willem II - Roda JC naar internationale spelregelcommissie

Gepubliceerd: vrijdag 2 februari 2018 om 12:27vr 02-02-2018 om 12:27

De internationale spelregelcommissie IFAB gaat kijken naar de video-arbitrage in het bekerduel tussen Willem II en Roda JC. Door ingrijpen van de video-arbiter werd de 2-3 van Roda in de 83ste minuut afgekeurd. Willem II won vervolgens na strafschoppen en staat in de halve finale van de KNVB beker.

"Alle video-arbitrage momenten worden bekeken door de internationale spelregelcommissie IFAB, maar deze is zeker interessant", geeft Mike van der Roest, projectleider video-arbitrage aan in gesprek met L1. "Niet om de beslissing te herzien, wel om ervan te leren. Was er sprake van balbezit bij Willem II? Naar het oordeel van scheidsrechter Higler niet."

Het moment waarop Roest doelt is de handsbal van Roda-aanvaller Rosheuvel. Willem II kwam vervolgens in balbezit, maar binnen enkele seconden veroverde Roda de bal en werd er gescoord. "De scheidsrechter oordeelde dat dat moment zo kort was, dat dat niet als balbezit van Willem ll kon worden gezien. Willem ll heeft er geen voordeel uit kunnen halen", aldus Van der Roest.

Poll

Werd de 2-3 van Roda terecht afgekeurd door de video-arbiter?

(3181 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws