Allardyce boos op kamp-Klaassen: Zelfs als ik geld zou verliezen was ik gegaan

Allardyce boos op kamp-Klaassen: "Zelfs als ik geld zou verliezen was ik gegaan"

02-02-2018 13:14
27

Everton-manager Sam Allardyce neemt het de zaakwaarnemer van Davy Klaassen kwalijk dat de transfer naar Napoli is afgeketst. Volgens de coach had het kamp van de middenvelder voetbal boven geld moeten kiezen.

Napoli wilde honderd procent van de portretrechten van Klaassen en daardoor moest de oud-Ajacied breken met sponsors. De huurdeal klapte op de kwestie over de rechten. "Het leek niet op een probleem dat een transfer zou laten mislukken", zegt Allardyce tegen The Guardian. "Het lag in de handen van de speler en zijn zaakwaarnemer. Wij konden er niets aan doen."

"Als ik als speler een zaakwaarnemer had, zou ik willen dat de zaakwaarnemer voor mij zou werken. En niet andersom. Voor mij zou dit nooit een financieel besluit zijn geweest. Zelfs als ik geld zou verliezen zou ik zijn gegaan omdat ik wil voetballen. Davy wil voetballen, maar ik weet niet of hij het hele verhaal heeft meegekregen. Ik kan er verder niet te veel over speculeren. Davy is teleurgesteld en wij zijn teleurgesteld."

Allardyce zal Klaassen niet uit de selectie zetten. "Klaassen geeft je niet de problemen die andere spelers wel geven die buiten de boot vallen. Hij is een superprof en een superkerel en hij doet elke dag zijn best op de training. Ik denk dat het voor iedereen een gemiste kans is dat hij niet op huurbasis is vertrokken."