Hoogoplopend conflict bij De Graafschap: 'Zal aantonen dat er veel geld rolt'

Hoogoplopend conflict bij De Graafschap: 'Zal aantonen dat er veel geld rolt'

02-02-2018 16:04
20

De Graafschap is nog altijd verwikkeld in een hoogoplopende ruzie met commercieel directeur Martine Zuil. De Doetinchemmers zinspelen op een ontslag van Zuil, die ziek thuis zit, maar stuit op tegenwerking van haar advocaat Pieter van den Brink.

"Er stroomt blauw-wit bloed door de aderen van Martine. De Graafschap is de liefde van haar leven. Niets voor niets is ze ooit verhuisd naar de Achterhoek voor deze club", aldus Van den Brink in gesprek met De Gelderlander. De advocaat benadrukt dat zijn cliënt niets liever wil dan terugkeren op de Vijverberg. "Ook al is het in een andere positie. Ze hoeft niet op het pluche en voor het geld doet ze het ook niet. Deze dame wil terug naar haar club."

De nummer negen van de Jupiler League beweert Zuil vanwege 'economische redenen' aan de kant te hebben geschoven. Dit zorgt echter voor gefronste wenkbrauwen bij haar advocaat. "Van die economische gronden geloof ik niets. Ik zal aantonen dat er bij De Graafschap nog heel wat geld rolt." De club blijft echter bij haar beslissing. "Beide partijen hebben in januari nog tien dagen de tijd gekregen om tot elkaar te komen, maar we moeten constateren dat we er niet uitkomen. De verschillen zijn te groot", stelt algemeen directeur Hans Martijn Oostendorp.

Lees ook: Hommeles bij De Graafschap: 'Vermoeden dat vertrek het beste is als ik dit hoor'