Younes-gerucht wordt van tafel geveegd: Dat is dus onzin

Younes-gerucht wordt van tafel geveegd: "Dat is dus onzin"

02-02-2018 23:35
24

De terugkeer van Amin Younes naar Ajax heeft niets te maken met privéomstandigheden. Dat denkt Ajax-watcher en Telegraaf-journalist Mike Verweij. Op het laatste moment ketste een transfer van Younes naar SSC Napoli af.

Na het afketsen van de deal werd er door zijn zaakwaarnemer gecommunicerd dat Younes vanwege privéomstandigheden niet naar Napoli gaat. Onzin, denkt Verweij. "Ten Hag gaf uiteindelijk aan (op de persconferentie, red.) dat er iets tussen Younes en Napoli was. In Italië gaat het gerucht dat er iets zou zijn met de opa van Younes, dat is dus onzin. Younes en Napoli hebben een akkefietje gekregen, daarom is hij teruggekeerd."

"Waarover het gaat is gissen. Wat je in Italië hoort is dat spelers die naar Napoli gaan al hun imagerechten af moeten staan en hun schoenencontracten op moeten zeggen. Misschien dat Younes daarmee geconfronteerd is en dat hij dacht: hey, dat is vreemd, vervelend en wil ik niet. Ajax is er heel blij mee."

Wat in Amsterdam volgde was een gesprek met Ajax-trainer Erik ten Hag, die Younes met open armen ontvangt, maar alleen als hij volledig voor Ajax wil gaan. "Younes gaf in interviews aan dat hij het afgelopen halfjaar moeite had om zich te motiveren, dus ook zijn medespelers is om advies gevraagd. Die sluiten hem in de armen."