Koerswijziging in PSV-jeugd werpt vruchten af: 'Daar ben ik trots op'

Koerswijziging in PSV-jeugd werpt vruchten af: 'Daar ben ik trots op'

03-02-2018 11:42
57

Jong Oranje-bondscoach Art Langeler kijkt met voldoening terug op zijn tijd als hoofd jeugdopleidingen bij PSV. De 47-jarige Achterhoeker reorganiseerde tussen 2013 en 2017 de jeugdopleiding van de Eindhovenaren en stelt vast dat de koerswijziging succes heeft opgeleverd.

Onder meer Mauro Junior, Armando Obispo, Albert Gudmundsson, Pablo Rosario en Sam Lammers haalden recentelijk het eerste elftal van PSV. Langeler zag die talenten in zijn tijd op de Herdgang langzaam maar zeker groeien. "Ik ben trots dat uit die periode daarna nu de nodige spelers kunnen doorbreken", vertelt hij aan het Eindhovens Dagblad. De Jong Oranje-bondscoach is blij dat er steeds minder talenten naar het buitenland vertrekken. "Jongens met een stabiele omgeving om zich heen durven vaker nee te zeggen tegen wilde voorstellen. Tegenwoordig maken ze ook weer vaker hun eigen keuzes, merk ik."

Langeler ergert zich aan de invloed die spelersmakelaars op hun jonge cliënten hebben. Veel talentvolle voetballers denken te naïef over de invloed van hun zaakwaarnemer. "Spelers zouden zelf hun makelaars moeten betalen, dan zou het in de toekomst misschien langzaam anders worden. Dan zien ze ook echt wat deze mensen soms verdienen. Nu geven ze vaak de zaak uit handen en dat kan een vrijbrief zijn om rare dingen te doen."

Lees ook: Langeler over opmerkelijke transfer: 'Volgend jaar misschien Nederlandse topclub'