Heitinga licht jonge Ajacied uit: Begon dit seizoen als wisselspeler bij mij

Heitinga licht jonge Ajacied uit: "Begon dit seizoen als wisselspeler bij mij"

03-02-2018 12:15
25

Trainer John Heitinga van Ajax onder 19 hecht dit seizoen veel waarde aan de UEFA Youth League. Dinsdag wacht in Amsterdam de clash met Paris Saint-Germain en voor de spelers is het een manier om aan het grote werk te ruiken.

"Het zijn goede tests voor de beste spelers van hun lichting om zich te meten met leeftijdgenoten uit het buitenland", zegt Heitinga, die in gesprek met Het Parool één speler uitlicht: Jurgen Ekkelenkamp (17). "Hij begon dit seizoen als wisselspeler bij mij, maar werd al snel basisspeler. Daarna heeft hij meegetraind en meegespeeld bij Jong Ajax en vorige maand nam hoofdtrainer Erik ten Hag hem mee op trainingskamp naar Portugal."

Het maximale uit een speler halen is nog steeds het doel in de Ajax-jeugdopleiding. De faciliteiten om dat mogelijk te maken zijn steeds beter geworden. "Ik had vroeger één trainer en één leider. Dat was het. Nu zijn er elke dag judoka's, atleten en voedingsdeskundigen beschikbaar om aan het fysiek en de bewustwording van de spelers te werken. En als ik een keertje geen zin had om te trainen, kon ik me nog verschuilen in een hoekje van het veld. Dat is nu onmogelijk. Elke training wordt gefilmd, elk detail wordt gemeten. Echt alles is bij Ajax voorhanden om van goede voetballers nog betere voetballers te maken", aldus Heitinga.