Heracles wacht nog op eerste zege van 2018: Vermeij grote schlemiel in slotfase

03-02-2018 22:37
31

De clash tussen Heracles Almelo en ADO Den Haag is zaterdagavond in een remise geëindigd. Dankzijn een treffer van Reuven Niemeijer na rust hield de thuisploeg een punt over aan het duel.

Nummer negen ADO begon goed in Almelo. Al na een paar minuten kreeg aanvoerder Lex Immers dé kans op de 0-1. Hij schoot echter op de paal. De gasten kwamen alsnog op voorsprong via Bjørn Johnsen. De lange spits haalde met links snoeihard uit en passeerde doelman Bram Castro via de onderkant van de lat. Kort daarna kon Castro wél redden toen diezelfde Johnsen een grote kan op de tweede ADO-treffer kreeg.

Heracles haalde de rust met een minimale achterstand en knokte zich snel na de pauze terug in het duel. Na een mooie combinatie tussen Brandley Kuwas en Vincent Vermeij was het Niemeijer die de trekker overhaalde. Voor de 22-jarige middenvelder betekende het al zijn achtste treffer van het seizoen.

In de slotfase mocht ADO van geluk spreken dat het een punt overhield aan de wedstrijd. Vermeij groeide uit tot schlemiel van de avond. De lange spits kreeg drie goede kopkansen. Driemaal slaagde hij er niet in om binnen te knikken.

Heracles wacht nog altijd op de eerste zege van 2018. De nummer twaalf van de ranglijst heeft nu vijf keer op rij niet gewonnen in de competitie. ADO blijft op plek negen staan.