Van de Beek schat interview op waarde: Wie weet wel weer drie goals

Van de Beek schat interview op waarde: "Wie weet wel weer drie goals"

04-02-2018 09:48
5

Donny van de Beek sprak medio november zijn twijfels uit over zijn scorend vermogen. Een dag later maakte de middenvelder van Ajax prompt een hattrick tijdens de 0-8 zege bij NAC Breda. Hij hoopt zondagmiddag op een zelfde scenario.

"Daarna is het wel beter gegaan", zegt Van de Beek met een glimlach voor de camera van de NOS. "Die lijn wil ik doorzetten." Hij legt uit wat hij aan zijn spel heeft aangepast. "Ik vond dat ik meer bewust moest zijn van écht willen scoren. Daarop focussen. Die gretigheid hebben voor de goal. Dat gevoel probeer ik nu altijd naar boven te halen. Dat is gewoon belangrijk."

Dat moet opnieuw leiden tot een monsterscore tegen NAC. "In het begin vlogen alle kansen erin", blikt Van de Beek terug op het treffen in Breda. "We pakten het daarna ook goed op. We bleven maar doordrukken. Ik denk dat we dat zondag weer moeten doen. Volle druk. Helemaal omdat we in eigen huis spelen. We moeten weer zo snel mogelijk een doelpunt maken."

Van de Beek schat een interview met de NOS een dag voor de wedstrijd inmiddels op waarde. "Wie weet wel weer drie goals", grapt hij.