Lof na 4-0 zege: 'Mogen wel een keer positief zijn, hij was de animator van PSV'

Lof na 4-0 zege: 'Mogen wel een keer positief zijn, hij was de animator van PSV'

Gepubliceerd: maandag 5 februari 2018 om 10:17ma 05-02-2018 om 10:17

Willy en René van de Kerkhof zijn tevreden over PSV na de 4-0 zege op PEC Zwolle. De clubiconen delen een pluim uit aan Joshua Brenet, die met een assist en een goal eens in positieve zin opviel.

"Hij maakte een wonderschoon doelpunt en hij was de animator van het elftal, samen met Luuk de Jong. We mogen wel een keer positief zijn over Brenet", zegt René tegen Omroep Brabant. De broers denken dat PSV ook zonder een rode kaart voor PEC-doelman Mickey van der Hart had gewonnen. "Ik denk dat we met elf man die kansen ook wel gecreëerd hadden", aldus Willy.

"Het was een domme overtreding van die keeper. Je weet dat je weggestuurd wordt als je dit soort overtredingen maakt buiten het strafschopgebied", vervolgt Willy. "Ik denk dat hij Lozano beter had kunnen laten lopen en kijken wat er gebeurt. Dat was beter dan deze optie."

PSV behoudt een voorsprong van zeven punten op Ajax, dat zondag nog even op achterstand kwam tegen NAC Breda. "Ik dacht dat er een verrassing in de lucht hing", stelt René. "Maar uiteindelijk gaf de kwaliteit van Ajax de doorslag. Het was niet goed, maar ze wonnen uiteindelijk wel met 3-1."

Lees meer over: Eredivisie PSV

Poll

Verdient Brenet meer krediet?

(1316 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws